Drie-eenheid PSV brokkelt af: na Ooijer en Van Nistelrooij vertrekt ook Rutten

Drie-eenheid PSV brokkelt af: na Ooijer en Van Nistelrooij vertrekt ook Rutten

24 mei - 16:17 Laatste update: 20:04
188

Naast André Ooijer heeft ook Fred Rutten laten weten dat hij na dit seizoen stopt bij PSV. Dat maakte directeur Marcel Brands woensdagmiddag bekend op de persconferentie die belegd werd vanwege het verrassende vertrek van Ruud van Nistelrooij. 

Onlangs maakte Ooijer al bekend te stoppen bij PSV. Daar lagen destijds 'persoonlijke redenen' aan ten grondslag. Ook Rutten vertrekt na dit seizoen, waardoor de drie-eenheid die PSV begin dit seizoen naar nieuw succes moest leiden, volledig is afgebrokkeld. 

"Het feit dat André ging stoppen, en ook Fred, baarde ons wel zorgen", aldus Brands op de persconferentie. "Daar hebben we al ruim voor de bekerfinale over gesproken met Ruud, over hoe we dat op konden lossen. Uiteindelijk kwamen er ook wat signalen uit de spelersgroep. Daarvan hebben we gezegd: oké, bespreek die signalen met de trainer. Dat is ook allemaal voor de bekerfinale gebeurd. Zij zijn naar de trainer gegaan en hebben dat gesprek gehad."

"Een week na de bekerfinale kwam er een terugkoppeling naar ons", vervolgt Brands. "In de tussentijd hebben we al veel gesprekken gehad richting volgend seizoen. Je bent bezig met het inrichten van een nieuwe staf, de selectie. Er was in onze ogen nog wel een oplossing om gezamenlijk de juiste koers te vinden."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s