Vertrek Van Nistelrooij komt als totale verrassing voor clubleiding PSV

Vertrek Van Nistelrooij komt als totale verrassing voor clubleiding PSV

24 mei - 16:41 Laatste update: 20:04
56

De clubleiding van PSV is verrast door het besluit van Ruud van Nistelrooij om te stoppen als hoofdtrainer. Volgens technisch directeur Earnie Stewart en algemeen directeur Marcel Brands waren alle partijen het erover eens dat de focus eerst op het duel met AZ van komende zondag moest.

Brands, Van Nistelrooij en Stewart zaten dinsdag nog samen, waar ze spraken over de toekomst. "Dat was in onze ogen een goed gesprek. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we woensdag de spelers gezamenlijk gingen vertellen dat de focus op AZ moest. Dat de problemen die erkend waren voor na het seizoen waren en welke oplossingen we dan konden we vinden",  aldus Brands op de persconferentie van woensdagmiddag. 

Ondanks dat maakte Van Nistelrooij woensdagochtend aan Stewart kenbaar te gaan stoppen als trainer. "Ik heb hem nog gevraagd of hij daar zeker van was. Maar je kon zien dat hij vastberaden was. Hij stond achter het besluit dat hij had genomen."

De PSV-td sprak de afgelopen weken meerdere malen met Van Niselrooij, en dus ook dinsdagavond. Of er na dat gesprek nog iets gebeurd is, weet hij niet. "Ik ben vorige week nog bij Ruud geweest om de observaties die ik had ten opzichte van het elftal te bespreken en hoe we volgend jaar verder zouden gaan. Zo zijn we de laatste weken steeds met elkaar in gesprek geweest. Wat er gisteravond na ons gesprek is gebeurd dat weet ik niet, we zijn vanmorgen verrast geweest door het besluit."

Verwijt
Op de persconferentie kreeg Brands ook de vraag wie iets te verwijten valt, maar daar moest hij een antwoord op schuldig blijven. "Dat is moeilijk. Ik kan me niet voorstellen dat Ruud ooit het gevoel heeft gehad dat wij als directie niet achter hem stonden. Niemand binnen de club is ook maar een seconde bezig geweest om niet verder te gaan met Ruud."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s