VP Award 2023: nieuwe Feyenoord-held verovert de vijfde plek

VP Award 2023: nieuwe Feyenoord-held verovert de vijfde plek

25 mei - 12:30
46

Wie treedt in de voetsporen van Luis Sinisterra? De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2023 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar van het seizoen. Voor het zover is, zetten we de nummers vijf tot en met twee in het zonnetje. Vandaag: Santiago Gimenez, die kwam, zag en overwon bij Feyenoord. Het levert hem een vijfde plaats op.

Feyenoord had miljoenen over voor de Mexicaanse goalgetter, die wel wat tijd nodig had voor hij zijn duivels echt wist te ontbinden in De Kuip. Hij streed met Danilo om de erfenis van Cyriel Dessers en Bryan Linssen. Langzaam maar zeker kon Arne Slot er echter niet meer om heen: Gimenez is de beste spits van Feyenoord.

Toen de 22-jarige Gimenez eenmaal los kwam, was er geen houden meer aan. De Mexicaan zette vooral vanaf februari een indrukwekkende serie neer met vijftien goals in negentien officiële duels. In de Eredivisie staat hij, met nog één duel te gaan, ook op vijftien doelpunten.

Het hoogtepunt
Zijn cruciale dubbelslag tegen SS Lazio, zijn treffer in Amsterdam tegen Ajax én Het Legioen dat nu al voortdurend zijn naam scandeert: het debuutseizoen van Gimenez staat bol van de hoogtepunten. Zoals voor alle Feyenoord-spelers geldt, steekt het veroveren van de landstitel daar ver bovenuit.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Santiago Gimenez (@sant.gimenez)

Conclusie VP
Gimenez kreeg de tijd om te wennen en was aanvankelijk als invaller goud waard. De dadendrang van de Mexicaan bleek echter niet te stuiten en hij groeide uit tot een belangrijke schakel in het kampioenselftal. Het levert hem al de nodige interesse op, maar Gimenez en zijn populaire vriendin zijn gelukkig in Rotterdam. Die liefde is geheel wederzijds.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s