Ajax presenteert nieuwe Hoofd Scouting: 'Hij is de juiste persoon hiervoor'

Ajax presenteert nieuwe Hoofd Scouting: 'Hij is de juiste persoon hiervoor'

24 mei - 17:16 Laatste update: 20:03
95

Ajax heeft Kelvin de Lang gepresenteerd als nieuwe Hoofd Scouting. De Lang begint op 4 augustus en volgt Henk Veldmate op, die na zeven jaar terugkeert naar FC Groningen. 

Ajax maakt via de clubsite bekend dat De Lang definitief naar de Johan Cruijff Arena komt. Lang is op het moment van schrijven actief bij Manchester City, maar heeft een contract tot 2027 getekend in Amsterdam met ingang van volgend seizoen.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat verheugt zich op de komst van De Lang. "We zijn blij dat Kelvin heeft besloten om bij Ajax te tekenen. Hij is de juiste persoon voor deze baan. We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat. Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken", meent Mislintat.

De Lang was tussen 2005 en 2017 actief bij drie verschillende bureau's en ontfermde zich over scouting, recruiting en marketing. In 2017 vertrok De Lang naar de scoutingorganisatie van Manchester City. De Lang gaat bij Ajax leiding geven aan de Scouting Betaald Voetbal. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie