'PSV-spelers vonden dat hij onduidelijkheid schepte, af en toe was het zweverig'

'PSV-spelers vonden dat hij onduidelijkheid schepte, af en toe was het zweverig'

24 mei - 18:07 Laatste update: 25 mei - 08:18
119

Valentijn Driessen kan begrijpen dat Ruud van Nistelrooij de deur achter zich dichttrekt bij PSV. De chef voetbal van De Telegraaf legt uit wat er in zijn beleving de afgelopen weken is gebeurd in Eindhoven. 

Driessen spreekt in een video-item van De Telegraaf over de situatie bij PSV. "De afgelopen weken is het nodige gebeurd. Wij hadden zaterdag een verhaal gemaakt dat de assistenten van Ruud van Nistelrooij niet tevreden waren. Naar aanleiding daarvan is een hoop commotie ontstaan en werd een verhaal gemaakt over de onrust binnen de spelersgroep. Nu is dat op zich niet zo erg, maar Van Nistelrooij voelt zich in de steek gelaten door zijn spelers. Die vindt dat hij een mes in zijn rug heeft gekregen omdat wat in een spelersberaad is gezegd, is gelekt."

Volgens de journalist was de schade na het lek niet meer te herstellen. "De vertrouwensbasis is dan weg wanneer je geen vertrouwelijke gesprekken kan voeren. Daar past hij voor. Hij ziet er ook geen aanleiding meer in om de zaak recht te breien. Hij is heel principieel daarin. Hij zegt: met mensen die ik niet kan vertrouwen, wil ik niet samenwerken. Dat is morgen of overmorgen ook het geval. Daarom wil hij die wedstrijd (zondag tegen AZ, red.) niet in."

Driessen zegt wel te weten waar de spelersgroep zich aan ergerde wat betreft de trainer. "Wat ik ervan begrijp was het een solistisch optreden van Van Nistelrooij. Bij de spelers is het de onduidelijkheid die hij schept, af en toe een beetje zweverig. De ene keer ga je die kant op, dan deze kant, dat zorgt voor verwarring. Die verwijten zijn geuit in een vertrouwelijk gesprek tussen de spelersraad van PSV en de directie van PSV. Dat is nu op straat komen te liggen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s