De Graafschap breekt met zieke Poldervaart: 'Een ontzettend moeilijk besluit'

De Graafschap breekt met zieke Poldervaart: 'Een ontzettend moeilijk besluit'

24-05-2023 18:48
28

De Graafschap heeft woensdagavond aangegeven volgend seizoen niet verder te gaan met Adrie Poldervaart. De trainer werd in februari ziek en herstelt nog altijd van het Guillain-Barré Syndroom.

De Graafschap laat via de officiële kanalen weten komend seizoen een nieuwe weg in te slaan. Poldervaart tekende in mei van vorig jaar een tweejarig contract, maar mag na een jaar dienst vertrekken. De club maakt die keuze gebaseerd op de privésituatie van de coach en de "blik op de sportieve toekomst". 

Wedden

Meer odds

Technisch manager Peter Bijvelds geeft tekst en uitleg over de keuze van de Doetinchemse club. "Uiteraard een ontzettend lastig besluit waarbij het herstel van Adrie centraal staat, maar waar we ook weten dat over enkele weken de voorbereiding op het nieuwe seizoen reeds begint."

Poldervaart revalideert sinds februari en De Graafschap stelt er alles aan te doen om te helpen met dat proces, zelfs wanneer een andere trainer voor de groep zal staan. De Graafschap eindigde dit seizoen op plek tien in de Keuken Kampioen Divisie.