KNVB deelt zinloze straf uit aan FC Groningen na gestaakt duel met Ajax

KNVB deelt zinloze straf uit aan FC Groningen na gestaakt duel met Ajax

24 mei - 19:00 Laatste update: 21:56
68

De KNVB heeft FC Groningen een straf opgelegd na het gestaakte duel met Ajax. De fans van de gedegradeerde club zullen echter weinig merken van de straf.

De aanklager betaald voetbal heeft namelijk besloten dat de vakken waar het misging tegen Ajax in het volgende thuisduel gesloten blijven. Het laatste duel van het seizoen, tegen Sparta Rotterdam, wordt vanwege veiligheidsredenen echter al in een leeg stadion gespeeld.

Het gedegradeerde Groningen wordt behoed van verdere straffen, aangezien de aanklager van mening is dat de club er alles aan heeft gedaan om incidenten te voorkomen. Dat lukte de club echter niet, waardoor er in negen minuten speeltijd twee keer rookbommen op het veld werden gegooid. 

De club heeft al aangegeven de regels in het stadion aan te scherpen in het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Het schenden van die regels komt supporters op een flinke straf te staan. 'Bij het gooien van voorwerpen richting het veld wordt de geldboete verhoogd tot vijftienduizend en geldt een lokaal stadionverbod van tien jaar. Op het ongeoorloofd betreden van het veld staat een boete van twintigduizend euro en een lokaal stadionverbod van vijftien jaar', wordt aangegeven. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie