Revolutie bij Ajax: volledige bestuursraad stapt op vanwege gebrek aan vertrouwen

Revolutie bij Ajax: volledige bestuursraad stapt op vanwege gebrek aan vertrouwen

24 mei - 20:41 Laatste update: 21:51
350

De volledige bestuursraad van Ajax heeft aangegeven voor 1 september op te stappen bij de Amsterdamse club. Dat heeft de club via de officiële kanalen bekend gemaakt. Mocht er voor die deadline een nieuwe bestuursraad gevormd kunnen worden dan stappen ze eerder op.

De raad bestaande uit Frank Eijken, Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut vertelde al vroeg in de vergadering dat ze niet verder gingen bij de club. Er was al langer onvrede over de bestuursraad en er was ook een aantal dagen bekend dat er een motie van wantrouwen zou komen. Die wacht de raad dus niet af en ze stappen uit eigen beweging op.

Belangrijkste reden van de onvrede richting de bestuursraad was het voorstel om de Raad van Commissarissen te belonen. Dit voorstel leverde heel veel tegenstand op bij een hoop mensen binnen Ajax en het zorgde voor veel interne vertrekken. Oud-spelers als Sjaak Swart en Keje Molenaar stuurden al een brief naar Ajax om deze beloning tegen te gaan. De kans is groot dat de nieuwe bestuursraad wil gaan voor een lagere of geen beloning van de commissarissen en meer Ajax-DNA binnen de club.

Het vertrek van de bestuursraad wordt bij de leden en fans van Ajax gezien als het begin van een revolutie. De supporters en Ajax-leden zouden graag meer mensen met Ajax-DNA in het bestuur willen hebben. Onder andere Michael Reiziger, Gerald Vanenburg en Winston Bogarde vertrokken al uit Amsterdam.

 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie