Weer een prijs voor Dumfries en De Vrij: Inter pakt voor CL-finale de Coppa Italia

24-05-2023 22:54 Laatste update: 22:59
12

Internazionale heeft woensdagavond voor het tweede jaar op rij de Coppa Italia binnengehaald. In een spannende wedstrijd tegen Fiorentina werd het uiteindelijk 1-2. Lautaro Martínez was wederom de grote man met twee doelpunten.

Het was een wedstrijd met bekende spelers aan beide kanten. Bij Internazionale begon, zoals dat tegenwoordig altijd is, Denzel Dumfries in de basis en Stefan de Vrij op de bank. Bij Fiorentina begon Sofyan Amrabat in de basis. Voor beide ploegen is de finale een generale repetitie op een Europese eindstrijd. Fiorentina speelt de Conference League-finale, Internazionale die van de Champions League.

Voor de ploeg van trainer Simone Inzaghi kende de wedstrijd een waar horrorbegin. Nicolás González werkte de bal na drie minuten spelen al achter bekerdoelman Samir Handanovic. Een spannend duel volgde met kansen aan beide kanten, maar Inter stelde orde op zaken. De topschutter die dit seizoen al o zo belangrijk was deed het weer. In minuut 29 maakte Lautaro Martínez de 1-1.

En de koek was nog niet op voor de wereldkampioen en ster van Inter. Nog voor rust zette hij tot zijn enorme blijdschap de 1-2 op het scorebord. Daarna bleven de kansen over en weer gaan en het bleef apart dat dezelfde stand bleef staan. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en is de Coppa Italia voor het tweede jaar op rij voor Internazionale.

Beide teams spelen nog twee competitiewedstrijden voor ze hun Europese finale zullen aanvangen. Fiorentina speelt in de Serie A in principe nergens meer voor en kan zich focussen op de Conference League-finale. Voor Internazionale is bij een overwinning op Atalanta het Champions League-ticket van volgend jaar ook weer binnen.