Blind: 'Als Ajax kampioen was geworden, was dit onbesproken gebleven'

Blind: 'Als Ajax kampioen was geworden, was dit onbesproken gebleven'

25 mei - 07:27 Laatste update: 07:43
77

Volgens Danny Blind houdt de onrust binnen de bestuursraad van de raad van commissarissen bij Ajax verband met het mindere seizoen in Amsterdam. Woensdagavond werd bekend dat de voltallige bestuursraad wegens een gebrek aan vertrouwen opstapt.

De bestuursraad diende een voorstel in om de rvc financieel te belonen. Dit zorgde voor commotie onder de leden. "Ik denk dat het alles, maar dan ook echt alles te maken heeft met de gang van zaken in dit seizoen", stelt Blind bij Ziggo Sport. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als Ajax gewoon kampioen was geworden, dit onbesproken was gebleven. Er zijn natuurlijk altijd mensen voor en tegen, maar dan was het denk ik niet zo geëscaleerd als nu."

Blind hoopt niet dat de zogeheten 'fluwelen revolutie 2.0' begonnen is. "Ik vind dat de rijen gesloten moeten blijven, dat je dingen met elkaar moet oplossen en niet tegen elkaar moet gaan ageren. Er komen nu allerlei groeperingen die van alles en nog wat vinden. Laat Ajax nu gewoon weer zorgen dat de zaakjes op orde komen."

Over de beloning die de bestuursraad wilde uitloven, is Blind uitgesproken. "Het hoeven voor mij helemaal niet de bedragen te zijn, zoals die er nu zijn", zegt de voormalig Oranje-bondscoach, die het terecht vindt dat mensen in de rvc beloond worden. "Je kan ook aansprakelijk gesteld worden voor iets als je het wanbeleid als RvC hebt toegestaan. Je kan niet betaald krijgen voor die drie vergaderingen per jaar. Dat is het echt niet, er zit echt wel een grote verantwoordelijkheid in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s