'Vanaf het moment dat ik bij Ajax een klaplong kreeg, heb ik blessures gehad'

'Vanaf het moment dat ik bij Ajax een klaplong kreeg, heb ik blessures gehad'

25-05-2023 09:59
16

Siem de Jong baalt van de vele blessures die hij gedurende zijn carrière heeft gehad. De 34-jarige De Jong, die afgelopen weekend afscheid nam van het profvoetbal, legt uit dat hij min of meer noodgedwongen moest stoppen.

"Vanaf de eerste keer dat ik bij Ajax een klaplong kreeg, heb ik eigenlijk de hele tijd blessures gehad. Dat heeft natuurlijk wel invloed gehad, bijvoorbeeld ook op mijn tijd in Engeland. Je ziet waar jongens met wie je hebt samengespeeld allemaal terecht zijn gekomen. Zelf heb ik die stap in het buitenland niet helemaal kunnen maken, voornamelijk door de blessures", aldus De Jong in gesprek met De Telegraaf

Na een zwerftocht van zestien jaar keerde De Jong terug op het oude nest bij De Graafschap. Na één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kondigde hij vorige week zijn afscheid aan in het thuisduel met FC Den Bosch (3-0). De aanvallende middenvelder vond twee keer het net. "Bij mijn komst heb ik gezegd dat het voor één of twee seizoenen zou zijn. Er zijn toch weer wat fysieke problemen geweest, dus ik denk dat dit een goed moment is voor mij om te stoppen."

De Jong verruilde in 2014 Ajax voor een nieuw avontuur bij Newcastle United. Hij speelde daarna voor PSV en Jong PSV, om vervolgens terug te keren naar Ajax. Ook kwam de aanvallende middenvelder in actie voor Sydney FC, FC Cincinnati en SC Heerenveen.