ADO Den Haag maakt komst van Mathijsen én nieuwe CEO wereldkundig

ADO Den Haag maakt komst van Mathijsen én nieuwe CEO wereldkundig

25-05-2023 10:12
31

ADO Den Haag gaat definitief in zee met Joris Mathijsen. De 84-voudig international gaat aan de slag als technisch directeur, een jaar na zijn vertrek bij Willem II. Natascha van Grinsven-Admiraal is aangesteld als nieuwe algemeen directeur.

VoetbalPrimeur wist vorige week de grote interesse van ADO in Mathijsen al te melden. Van Grinsen-Admiraal, die overkomt van Telstar, en Mathijsen gaan de zomer aan de slag in het Cars Jeans Stadion. 'Van spelerswerving tot het samenstellen van een technische staf, medische staf, jeugdopleiding en scouting en zal hij de verantwoordelijkheid nemen over alle voetbalafdelingen van de club', meldt ADO over het takenpakket van Mathijsen.

"Met Joris halen we iemand naar de club die als speler en technisch directeur alles heeft meegemaakt", zegt bestuurder Ignacio Beristain. "Zijn sterke staat van dienst, niet alleen als voetballer, maar ook als technisch verantwoordelijke, maakt hem de ideale kandidaat om de club op voetbaltechnisch gebied verder te ontwikkelen. Hij past goed bij ADO - hij is hardwerkend, ijverig en is gepassioneerd om de club te verbeteren."

Mathijsen hoopt ADO Den Haag weer naar de Eredivisie te leiden, volgens hem 'de plek waar de club hoort'. "Het zal veel werk en toewijding vergen om mee te kunnen strijden voor promotie. Op de achtergrond werken we al hard aan het samenstellen van een evenwichtige selectie en staf."

In 2022 werd Daryl Janmaat nog aangesteld als technisch manager, maar de oud-international voelde zich niet op zijn plek en hield het na vijf maanden voor gezien. De Haagse club heeft aan een teleurstellend seizoen achter de rug en neemt - na eerder Dirk Kuyt - ook afscheid van trainer Dick Advocaat.