VP Award 2023: bijzonder stabiele Hancko eindigt net naast het podium

VP Award 2023: bijzonder stabiele Hancko eindigt net naast het podium

26 mei - 12:30
41

Wie treedt in de voetsporen van Luis Sinisterra? De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2023 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar van het seizoen. Voor het zover is, zetten we de nummers vijf tot en met twee in het zonnetje. Na een indrukwekkend debuutseizoen eindigt Dávid Hancko op de vierde plaats.

Lang treuren om het vertrek van Marcos Senesi deed Het Legioen niet. De Argentijn werd opgevolgd door Dávid Hancko, die geen aanpassingsperiode nodig bleek te hebben. Vanaf dag één maakte de Slowaak een bijzonder stabiele indruk bij Feyenoord. Hij is niet weg te denken uit het kampioenselftal van Arne Slot, waar hij een sterk duo vormt met Gernot Trauner of Lutsharel Geertruida.

Hancko speelt vrijwel foutloos, altijd met overgave en zijn inspeelpass is nog beter dan die van Senesi. De Rotterdammers betaalden zes à acht miljoen euro voor hem. Veel geld, maar een koopje voor een goede linker centrale verdediger.

Het hoogtepunt
In het geval van Hancko is het lastig om er één duel uit te lichten. De mandekker haalde immers het hele seizoen een constant, hoog niveau. Hij geldt als één van de gezichten van het Feyenoord dat de zestiende landstitel in de clubhistorie veroverde. Daar kan hij trots op zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dávid Hancko (@davidhancko)

Conclusie VP
Hancko speelde in de eerste duels na zijn komst nog als een energieke linksback, maar al snel bleek zijn plek in het hart van het centrum te liggen. De Rotterdamse scouting verdient een grote pluim, want Hancko is zijn geld dubbel en dwars waard.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie