'Slot was gewoon nieuwsgierig en heeft daarom de deur niet resoluut dichtgegooid'

'Slot was gewoon nieuwsgierig en heeft daarom de deur niet resoluut dichtgegooid'

25 mei - 14:11
131

Arne Slot maakte donderdag bekend dat hij bij Feyenoord blijft, maar volgens Hans Kraay Jr. had dat ook een stuk eerder gekund. De analist denkt te weten waarom de trainer niet tijdens het kampioensfeest al het goede nieuws deelde. 

Kraay bespreekt bij ESPN het nieuws dat Slot aanblijft. Volgens Kraay was het bod van Tottenham Hotspur verleidelijk voor Slot. "Hij had ook op de Coolsingel kunnen roepen dat ‘ie blijft. Dan waren 150.000 mensen tegen de Euromast gesprongen. Hij was gewoon nieuwsgierig en heeft de deur niet resoluut dicht willen gooien. Slot was niet overtuigd om 100% zekerheid aan de fans te geven", meent de analist. Slot liet donderdag weten dat de gesprekken tussen zaakwaarnemer Rafaela Pimenta en algemeen directeur Dennis te Kloese uitsluitend over een vernieuwing van het contract zouden gaan.

Feyenoord en de achterban van de club zaten de laatste weken in spanning. Nadat Leeds United in de winter tevergeefs aan Slot trok, leek Tottenham nu dicht bij een overstap. "Er mag wat mij betreft nu van Feyenoord geëist worden, dat ‘ie – welke topclub uit Europa er ook komt – niet meer half augustus alsnog vertrekt", stelt Kraay. De oud-voetballer snapt niet dat Tottenham zeven miljoen euro bood voor de trainer. "Dat is het grootste lachertje van de laatste tien jaar. Die Londenaren gooien zo driehonderdmiljoen euro de goot in, maar voor een gewenste trainer hebben ze zeven miljoen euro over."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s