Zaakwaarnemer doet boekje open: 'Dan stond Ruud er vaak alleen voor'

Zaakwaarnemer doet boekje open: 'Dan stond Ruud er vaak alleen voor'

25 mei - 14:45 Laatste update: 15:11
140

Rodger Linse, zaakwaarnemer en vriend van Ruud van Nistelrooij, heeft zich kort uitgelaten over het plotse vertrek van de PSV-trainer. Volgens Linse ging het tussen Van Nistelrooij en de directie van de club om een verschil van visie. 

Linse spreekt met de NOS over de opvallende gebeurtenis in Eindhoven. Van Nistelrooij heeft zelf nog niet gereageerd op de situatie, maar Linse wil dat wel. "Het is een weloverwogen beslissing geweest. Ruud is zowel principieel als realistisch. Maar dit besluit is eerder realistisch dan principieel."

Volgens de zaakwaarnemer was er voor Van Nistelrooij geen teken aan de wand dat het de verkeerde kant op ging binnen de club. "PSV is echt zijn club. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken. Toen dat verhaal over die klachten kwam, is er in korte tijd heel veel losgekomen. Er ontstond een sneeuwbaleffect."

Van Nistelrooij werd enigszins voor de leeuwen gegooid na het vertrek van technisch directeur John de Jong en het tweetal Cody Gakpo en Noni Madueke. "Ruud stond er dan vaak alleen voor", stelt Linse, die begrijpt dat de trainer afscheid heeft genomen. "Een moedig besluit van een onafhankelijke geest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie