'Feyenoord pakt door na goed nieuws en haalt data scientist op uit Waalwijk'

'Feyenoord pakt door na goed nieuws en haalt data scientist op uit Waalwijk'

25 mei - 15:46 Laatste update: 26 mei - 07:12
72

Feyenoord is druk bezig om sport- en data scientist Folkert Boer naar de club te halen. Boer is momenteel actief bij RKC Waalwijk, maar gaat na vijf seizoenen afscheid nemen. 

Volgens 1908.nl en RKCNu is de deal zo goed als rond. Het contract zal in Rotterdam op korte termijn worden ondertekend. Boer hield zich in Waalwijk vooral bezig met procesbegeleiding, metingen en tests. Bij FC Eindhoven deed Boer teamanalyse-ervaring ervaring op.

Nadat donderdag bekend werd dat Feyenoord trainer Arne Slot behoudt, kan nu de volle aandacht worden gericht op vernieuwing binnen de club. De Rotterdammers hopen nog Orkun Kökcü en Santiago Gimenez te behouden. Het Algemeen Dagblad deed donderdag al melding dat huurling Sebastian Szymanski naar alle waarschijnlijkheid nog een seizoen bij de landskampioen blijft.

Feyenoord speelt zondag het laatste duel van dit seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers treffen in eigen huis Vitesse en spelen om des keizers baard, gezien de ploeg al lang en breed kampioen is. Op 6 augustus wacht PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie