VI: Yilmaz heeft laatste wedstrijd voor Fortuna gespeeld, ook Velázquez vertrekt

VI: Yilmaz heeft laatste wedstrijd voor Fortuna gespeeld, ook Velázquez vertrekt

25 mei - 16:27
83

Fortuna Sittard neemt na dit seizoen afscheid van trainer Julio Velázquez én Burak Yilmaz. Dat meldt zowel De Limburger als Voetbal International. Het vertrek van Yilmaz hing al even in de lucht.

De Limburger heeft zich laten informeren door bronnen binnen de club. Mogelijk speelt ook het gedrag van de bij vlagen zeer emotionele Velázquez een rol. De coach liet zich meerdere malen gaan langs de zijlijn, iets waarop hij ook is aangesproken door de clubleiding van Fortuna. 

Ondanks het chaotische seizoen van Fortuna, dat ook afscheid gaat nemen van Burak Yilmaz, presteerde Velazquez redelijk goed met de Limburgers. Fortuna eindigt waarschijnlijk op de dertiende plek, al kan het ook nog twaalfde worden. Het spel werd door de club echter niet goed genoeg bevonden, weet De Limburger. 'Het binnenharken van het benodigde aantal punten ging gepaard met een manier van spelen waaraan smaak noch kraak zat.'

Na het duel wordt het vertrek van Velazquez, wiens contract bij Fortuna deze zomer afloopt, waarschijnlijk gecommuniceerd vanuit de club. 'Als hij dan zelf verklaart het na een zwaar jaar voor gezien te houden bij de eredivisionist, kan worden gecommuniceerd dat beide partijen in onderling overleg hebben besloten zijn aflopende contract niet te verlengen', aldus de krant.

Yilmaz
Ook Burak Yilmaz gaat Fortuna verlaten. VI sprak met technisch directeur Sjoerd Ars, die dat nieuws bekendmaakt. "Het plan dat we in het begin hadden, toen Burak hier voor vijf jaar tekende waarvan twee als voetballer, zal anders uitpakken. We zijn met elkaar in gesprek over zijn situatie. Maar Burak heeft nu besloten dat hij geen tweede jaar als speler wil ingaan. Hij wil zich gaan focussen op het trainerschap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s