Guardiola over Aké: 'Nathan heeft ons een boost gegeven, die hadden we nog niet'

Guardiola over Aké: 'Nathan heeft ons een boost gegeven, die hadden we nog niet'

25 mei - 17:14
21

Pep Guardiola is enorm te spreken over Nathan Aké. De Nederlander heeft volgens de manager een groot aandeel geleverd in het topseizoen van landskampioen Manchester City, dat op 10 juni de Champions League-finale speelt tegen Internazionale. 

Aké is volgens Guardiola heel belangrijk geweest in het onschadelijk maken van vleugelaanvallers. "Dat is voor ons cruciaal geweest. Tegen spelers als Bukayo Saka of Vinícius Júnior heb je échte verdedigers nodig, verdedigers die duels kunnen winnen. Anders hebben ze op het hoogste niveau maar één actie nodig om je te passeren", aldus Guardiola in gesprek met Sky Sports

"En Nathan heeft ons die boost gegeven", vervolgt hij. "Die hadden we voorheen niet. Dat is dit jaar de grootste stap geweest in onze achterhoede. Echte verdedigers die hun duels in de zestien winnen. Dat kan Nathan, zoals Manuel Akanji en Kyle Walker dat kunnen."

De Nederlander is momenteel geblesseerd en miste woensdagavond het duel van City met Brighton & Hove Albion. Guardiola is positief gestemd omtrent zijn revalidatie, maar wil hem niet te overhaast weer opstellen.

(edited)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie