Reiziger vindt onderdak na Ajax-vertrek en wordt bondscoach Jong Oranje

Reiziger vindt onderdak na Ajax-vertrek en wordt bondscoach Jong Oranje

25 mei - 18:05 Laatste update: 26 mei - 10:36
198

Michael Reiziger volgt na het EK Onder 21 Erwin van de Looi op als trainer van Jong Oranje. Dat meldt de KNVB donderdagavond. Zo heeft de coach toch zijn gewilde hoofdtrainerschap nadat hij de deur achter zich dicht trok bij Ajax.

Reiziger werkte als trainer van Jong Ajax en assistent-trainer van het eerste elftal bij de Amsterdammers. Hij stak daar niet onder stoelen of banken dat hij graag een functie als hoofdtrainer zou willen. Bij de beloftenploeg van Oranje tekent hij een contract tot 2025. Hij zal daar dus zitten tot het EK van datzelfde jaar. Reiziger volgt  Van de Looi op die de ploeg sinds 2018 onder zijn hoede had en na het EK van dit jaar vertrekt.

"Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg", vertelt Reiziger op de site van de KNVB. "Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn."

Het laatste EK van Van de Looi bij Jong Oranje begint op 21 juni. Ook directeur topvoetbal Nigel de Jong is blij met de komst van Reiziger. "Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie