Ajax ontving alle kritiek, maar ook gemeente voorkwam huldiging vrouwenelftal

Ajax ontving alle kritiek, maar ook gemeente voorkwam huldiging vrouwenelftal

25 mei - 19:17 Laatste update: 19:24
91

Niet alleen Ajax zelf maar ook de gemeente Amsterdam zette uiteindelijk een streep door de huldiging van het Amsterdamse vrouwenelftal. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten via de NOS. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat alleen Ajax de huldiging op het Museumplein wilde afblazen, vanwege het imago van de club.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wilde Ajax pas een huldiging van de vrouwen na de zomer of pas in 2024. Dit was voor de planning van burgemeester Femke Halsema geen optie, die wilde de huldiging als afsluiter van het seizoen. Ze bood een alternatief op de korte termijn, maar dat wilde Ajax niet. De huldiging werd daardoor maar helemaal afgeblazen.

De directie van Ajax kreeg een hoop kritiek op het afblazen. Het Parool liet bijvoorbeeld weten dat de clubleiding de huldiging niet wilde vanwege het ‘gebrek aan vreugdestemming’ bij het mannenteam. Dit was tegen het zere been van veel fans van het vrouwenelftal van Ajax. Eerder was er al een hoop commotie omdat de supportersvereniging AFCA aangaf tegen de huldiging van de dames te zijn. Het vrouwenelftal van Ajax werd dit seizoen kampioen in de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie