Groot succes voor Ten Hag: United verslaat Chelsea en verzekert zich van CL-ticket

25-05-2023 22:57
104

Manchester United heeft zich dankzij een overtuigende en ietwat geflatteerde 4-1 zege op Chelsea verzekerd van het felbegeerde Champions League-ticket. Erik ten Hag, die Antony per brancard zag uitvallen, kan zich dus gaan opmaken voor het miljardenbal.

United wist wat het te doen stond. Een gelijkspel was genoeg om de vierde plek, en daarmee deelname aan de CL, veilig te stellen. Het spel golfde op en neer in de openingsfase. Al na zes minuten spelen sloeg de thuisploeg toe. Casemiro kopte uitstekend binnen uit een perfect afgemeten vrije trap van Christian Eriksen.

Chelsea, dat aantrad met Noni Madueke in de basis, maakte het United wel degelijk lastig in het eerste bedrijf. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar het vizier stond niet op scherp. Halverwege de eerste helft raakte Antony geblesseerd na een duel met Trevoh Chalobah. De Braziliaan hield het niet droog tijdens zijn aftocht en moet serieus vrezen voor deelname aan de FA Cup-finale van 3 juni. Nog voor de theepauze kwam het dodelijk effectieve United op 2-0. Anthony Martial schoot raak.

De tweede helft speelde zich af in een iets lager tempo, en het verzet van Chelsea brokkelde langzaam af. Toen Bruno Fernandes na 73 minuten spelen een strafschop benutte, was het duel beslist. Tyrell Malacia viel nog in en zag hoe Marcus Rashford de 4-0 maakte. De aanvaller strafte een fout af van de Chelsea-defensie en vijzelde zijn seizoenstotaal op naar zeventien treffers. Het slotakkoord kwam van João Felix, die de eretreffer van Chelsea voor zijn rekening nam.

Door de 4-1 zege komt United met nog één duel te gaan op 72 punten, waarmee het nu de derde plek bezit en niet meer ingehaald kan worden door nummer vijf Liverpool. Chelsea blijft twaalfde en kan spreken van een enorm teleurstellend seizoen.