FC Twente doet zaken met Ajax en heeft eerste 'Bruggink-aankoop' binnen

FC Twente doet zaken met Ajax en heeft eerste 'Bruggink-aankoop' binnen

09-06-2023 18:00 Laatste update: 12-06-2023 11:01
40

Youri Regeer maakt definitief de overstap van Ajax naar FC Twente. Dat hebben beide clubs bevestigd. De multifunctionele tiener had nog een contract tot 2025 in Amsterdam.

De geruchten van een vertrek deden al langer de ronde, maar Regeer is nu officieel de eerste aankoop van Arnold Bruggink als technisch directeur bij FC Twente. De verdediger kwam tot nu toe drie keer in het veld tijdens een wedstrijd van Ajax 1, daarnaast maakte hij indruk bij het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. In Enschede tekent hij een contract tot 2027.

Volgens eerdere berichtgeving maakt FC Twente één miljoen euro over naar Amsterdam, maar houdt Ajax nog wel een terugkoopoptie. Daarover melden de clubs niets. Regeer begon zijn loopbaan in de jeugd van ADO Den Haag en maakte in 2017 de overstap naar Ajax. De negentienjarige verdediger is inzetbaar als rechtsback en op het middenveld.

"Ik ben ontzettend blij en trots met deze mooie stap in mijn carrière", stelt Regeer op de clubsite van Twente. "Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen en veel stappen te maken op persoonlijk vlak en samen met het team."

Technisch directeur Jan Streuer, die per 1 juli wordt vervangen door Bruggink, is blij met de jonge middenvelder annex verdediger. "We zijn blij dat we Youri voor lange tijd aan FC Twente hebben kunnen binden. Youri speelt al enkele jaren op een goed niveau en is eraan toe om een nieuwe stap te maken. Die kan hij bij FC Twente zetten, we hebben veel vertrouwen in hem."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!