'AZ behoudt Martens en haalt vijf Youth League-winnaars naar hoofdmacht'

'AZ behoudt Martens en haalt vijf Youth League-winnaars naar hoofdmacht'

26 mei - 10:37
116

Maarten Martens blijft hoogstwaarschijnlijk verbonden aan AZ. De Belg, nu nog trainer van Jong AZ, gaat aan de slag als 'transitiecoach', aldus Voetbal International.

Martens (38) maakte drie maanden geleden bekend dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Die ligt in Alkmaar, blijkt nu. Hij gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als transitiecoach. In die nieuwe rol gaat Martens een 'brugfunctie vertolken tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal', schrijft VI.

Martens, die bij zowel AZ 1 als Jong AZ op het trainingsveld verschijnt, gaat zich richten op de ontwikkeling van de grootste talenten in de eindfase van de jeugdopleiding en zal verhuurde spelers intensief gaan volgen. Wouter Goes, Mexx Meerdink, Ernest Poku, Lewis Schouten en Rome-Jayden Owusu-Oduro stromen deze zomer door naar de hoofdmacht.

In Alkmaar ligt een tweejarig contract klaar voor Martens. Ook hoofdtrainer Pascal Jansen en assistenten Kenneth Goudmijn en Robert Franssen kunnen bijtekenen tot medio 2025. Bij Jong AZ wordt Martens opgevolgd door Jan Sierksma, die het hoogste jeugdelftal afgelopen seizoen naar de eindzege in de Youth League leidde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie