IJzersterke Haller oogst lof in Duitsland: 'Zijn verhaal blijft het mooiste'

IJzersterke Haller oogst lof in Duitsland: 'Zijn verhaal blijft het mooiste'

26 mei - 11:42 Laatste update: 11:58
18

Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic heeft veel bewondering voor de comeback van Sébastien Haller. De Franse spits heeft zich op unieke wijze teruggeknokt van teelbalkanker en kan zijn terugkeer in het voetbal zaterdag bekronen met het landskampioenschap.

"Zijn verhaal blijft het mooiste dat we dit seizoen hebben gezien. We zijn ongelooflijk trots dat Seb regelmatig bij ons op het veld staat", begint Terzic tegenover Kicker. Haller keerde in januari terug op het trainingsveld nadat hij chemotherapie onderging en was sindsdien van grote waarde voor de koploper van Duitsland. Hoe realiseerde de voormalig Ajax-spits dit? "Een extreme hoeveelheid wil, veel ijver en positieve energie", stelt Terzic. "Niets van dit alles kan als vanzelfsprekend worden beschouwd."

De goals beginnen langzamerhand binnen te stromen voor Haller en daarvoor mag hij de technische staf bedanken. "In de training brengen we hem in situaties waarin hij nieuwe automatismen kan ontwikkelen. Seb is nog niet klaar hier", vertelt Terzic. Dortmund staat op matchpoint voor de Bundesliga-titel en hoeft alleen nog maar te winnen van Mainz in de laatste wedstrijd van het seizoen.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s