Slot legt uit waarom hij bij Feyenoord blijft: 'Volgend seizoen geen clausule'

Slot legt uit waarom hij bij Feyenoord blijft: 'Volgend seizoen geen clausule'

26 mei - 14:29 Laatste update: 15:41
149

In de nieuwe verbintenis van Arne Slot staat géén ontsnappingsclausule meer. Dat heeft de trainer van Feyenoord, die nu tot medio 2026 vastligt, bevestigd na zijn contractverlenging.

Slot hakte deze week de knoop door: de keuze viel niet op Tottenham Hotspur of een andere geïnteresseerde club uit het buitenland, maar Feyenoord. Op de persconferentie voor het thuisduel met Vitesse gaf de trainer één contractdetail prijs. "Er is voor volgend seizoen geen clausule in mijn contract opgenomen", laat hij weten. Slot zou over een jaar voor vijf miljoen euro beschikbaar zijn, maar dat is nu van tafel.

"Er zijn meerdere redenen voor mijn keuze om mijn contract te verlengen, maar het gaat onder meer om het spelen van Champions League, het werken met fantastische spelers en staf, dat je het privé naar je zin hebt, ook het gezin, en de uitdaging om voort te borduren op de eerste twee seizoenen, ook in de Champions League. Je weet nooit hoe vaak je daar nog in kan spelen. Een geweldige competitie."

"Er zijn geïnteresseerde clubs geweest waar ik mee gesproken heb. Welke clubs dit zijn, daar ga ik verder niet op in", vervolgt Slot, die anderhalve maand geleden werd benaderd door algemeen directeur Dennis te Kloese met de vraag om te verlengen. "Ik wilde wachten tot we eventueel kampioen zouden worden."

Deze week kwam zaakwaarnemer Rafaela Pimenta naar De Kuip om het gesprek aan te gaan met Te Kloese. Daar kwam een contractverlenging uit rollen. Slot: "De club mocht niet het gevoel hebben dat ik misbruik wilde maken van de geïnteresseerde clubs. Te Kloese verdient alle credits."

Slot heeft 'enorm veel steun gevoeld' bij Feyenoord, vertelt hij. Maar tot dinsdagochtend wist hij niet waar hij volgend seizoen op de bank zou zitten. "Daarom heb ik hier eerder niks over gezegd. Ik wilde voelen of ik na het behalen van het kampioenschap nog steeds het gevoel zou hebben dat er nog meer rek in zat."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s