Vitesse heeft shortlist met drie keepers, Vaessen op pole position

Vitesse heeft shortlist met drie keepers, Vaessen op pole position

27-05-2023 10:15 Laatste update: 13:00
17

In de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, worden meerdere Eredivisie-transfers besproken, die de komende weken tot stand zouden kunnen komen.

Vitesse is op zoek naar een nieuwe keeper, nu de Arnhemmers veilig zijn en huurling Kjell Scherpen terugkeert naar Brighton & Hove Albion. Etienne Vaessen staat op pole position, weet VoetbalPrimeur. De 27-jarige doelman van RKC Waalwijk is ook in beeld bij Feyenoord en PSV, maar Vitesse ziet hem wél als eerste keus. "Financieel zou het sowieso een stap voor hem zijn", klinkt het in #DoneDeal.

Wedden

Meer odds

Vitesse heeft echter meer ijzers in het vuur: Mattijs Branderhorst (NEC, binnenkort transfervrij) en Excelsior-uitblinker Stijn van Gassel. Daarnaast is SC Cambuur-aanvoerder Alex Bangura een transferoptie. Ook NEC is voor hem in de markt na de degradatie van de Leeuwarders. Het is geheim dat Feyenoord-trainer Arne Slot vóór de doorbraak van Quilindschy Hartman ook gecharmeerd was van Bangura.

Een speler die juist bij Cambuur gaat tekenen, is Yanick van Osch. Hij komt over van Fortuna Sittard, waar hij op het tweede plan belandde door de sterke ontwikkeling van Ivor Pandur. Het is de bedoeling dat Remco Balk door Cambuur nog een jaar gehuurd wordt van FC Utrecht.

Luister nu de volledig aflevering van #DoneDeal de podcast!