Heitinga voorziet gemotiveerd FC Twente: 'Als Ajax komt, wil je altijd winnen'

Heitinga voorziet gemotiveerd FC Twente: 'Als Ajax komt, wil je altijd winnen'

26 mei - 17:40
49

John Heitinga verwacht niet dat FC Twente komende zondag gas terug neemt als het in de Grolsch Veste Ajax ontvangt. De Tukkers weten al dat ze als vijfde zullen eindigen, maar volgens Heitinga maakt dat helemaal niets uit.

"Als je voetballer bent, en zeker als Ajax op bezoek komt, wil je altijd winnen", aldus Heitinga voor de camera van ESPN. "Dat is al zo vanaf de jeugd. Zij spelen wel play-offs, maar we zullen daar een lastige middag krijgen. Ze hebben een fanatiek publiek, een goede ploeg en ze spelen goed voetbal."

Heitinga, die nog geen Ajax-trainer was toen de Amsterdammers begin dit jaar in eigen huis met 0-0 gelijkspeelde tegen Twente, legt de focus bij zijn eigen ploeg. "We zullen vooral zelf goed moeten zijn. We krijgen nu een kans en dan moet je die met beide handen aangrijpen. Je moet zelf resultaat behalen, maar je hebt het niet in eigen hand, omdat je afhankelijk bent van het resultaat in Alkmaar." Heitinga doelt daarmee op het duel tussen AZ en PSV. 

Mocht Ajax winnen en PSV verliezen, dan krijgt het rampseizoen met een tweede plek toch nog een beetje glans. De Amsterdammers verzekeren zich dan van de voorrondes om deelname aan de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s