'Als zo een vertrek bij Barcelona en PSG gebeurt, kan het ook bij PSV gebeuren'

'Als zo een vertrek bij Barcelona en PSG gebeurt, kan het ook bij PSV gebeuren'

26 mei - 20:16 Laatste update: 20:20
85

Er leek een week geleden nog weinig aan de hand bij PSV, maar door het vertrek van Ruud van Nistelrooij moet PSV de komende zomer helemaal opnieuw beginnen met de transferplannen. Met het vertrek van de trainer zijn er plots veel vraagtekens rondom de selectie van de Eindhovenaren.

De Telegraaf beschrijft welke veranderingen er optreden door het vertrek van Van Nistelrooij. Technisch directeur Earnest Stewart liet medio mei nog weten dat de partijen 'op 95 procent het met elkaar eens waren'. 'De snelle ineenstorting van het bouwwerk in een week tijd, nadat bekend werd dat het achter de schermen bij PSV niet goed zat, is veelzeggend voor de vluchtigheid van het voetbalmétier. Iedereen heeft de mond vol van meerjarenplannen en de lange termijn, maar de realiteit is dat daar weinig van terecht komt', meent de krant. 

Het blijft voor PSV de vraag of Xavi Simons in Eindhoven blijft. De middenvelder annex aanvaller liet onlangs nog weten dat hij eerst Champions League-voetbal wil afdwingen met de club en daarna over zijn toekomst denkt. 'Simons heeft in het verleden bovendien niet geschroomd ergens de deur achter zich dicht te trekken, als hij dacht dat dat nodig was voor zijn carrière en persoonlijke ontwikkeling. Als dat gebeurt bij absolute topclubs als Barcelona of PSG, dan kan dat ook PSV overkomen. De speler en zijn entourage hebben met de PSG-clausule bovendien een troefkaart in handen in het hele proces van loven en bieden', meent de krant. 

Het lijkt voor PSV niet mogelijk om Jarrad Branthwaite definitief in de lijven en Luuk de Jong wordt een dagje ouder, weet De Telegraaf. Ook is André Ramalho niet altijd even betrouwbaar. 'Als je dat allemaal op een rijtje zet voor wat betreft de as van het elftal, dan is duidelijk dat het elftal voor een groot deel opnieuw opgebouwd moet worden.'

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s