Berghuis twijfelgeval bij Ajax: 'Steven heeft een gedeelte meegetraind'

Berghuis twijfelgeval bij Ajax: 'Steven heeft een gedeelte meegetraind'

26 mei - 21:42 Laatste update: 27 mei - 23:15
36

Het is momenteel nog onduidelijk of Steven Berghuis komende zondag inzetbaar is voor Ajax, dat het belangrijke duel speelt in Enschede tegen FC Twente. De middenvelder annex aanvaller kwam voor het laatst in actie op 30 april, toen hij geblesseerd uitviel in de bekerfinale tegen PSV. 

"Steven heeft een gedeelte meegetraind", aldus Ajax-trainer John Heitinga via de clubkanalen. Berghuis, dit seizoen goed voor negen competitiedoelpunten, moest vanwege zijn blessure de wedstrijden tegen AZ, FC Groningen en FC Utrecht laten schieten. 

Of Heitinga zondag kan beschikken over Youri Regeer, bestaan nog twijfels. De multi-inzetbare verdediger is dus een twijfelgeval voor het duel met zijn aanstaande werkgever. De deal zou naar verleidt op een haar na rond zijn. 

Ajax speelt komende zondag in Twente een cruciale wedstrijd. Als er gewonnen wordt, en PSV verliest van AZ, wordt Ajax nog tweede. Daarmee zou het een ticket bemachtigen voor de voorronde van de Champions League. Bij een nederlaag kan het echter ook nog als vierde eindigen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s