Almere City plaatst zich na bizar duel voor halve finale, FC Eindhoven druipt af

26-05-2023 22:35 Laatste update: 22:41
102

Almere City heeft zich vrijdagavond na een krankzinnig duel met FC Eindhoven geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor keek in de 84e minuut nog tegen een gelijkspel aan, maar dwong uiteindelijk alsnog een verlenging af, waarin het aan het langste eind trok.

Almere verloor het heenduel van afgelopen maandag in Eindhoven met 1-0. De 3622 toeschouwers in het Yanmar Stadion zagen hoe de thuisploeg flitsend uit de startblokken kwam. Pascu en Hamdi Akujobi werden gevaarlijk, maar Eindhoven hield stand. De ploeg van trainer Rob Penders was zelf één keer dichtbij een treffer, maar Charles-Andreas Brym produceerde een slappe poging.

Pas een kwartier voor tijd kreeg Almere waar het recht op had: de openingstreffer. Jeredy Hilterman scoorde, al leek uit het na de herhaling meer op een eigen doelpunt van Borgmans. De vreugde in Flevoland was echter van korte duur. Slechts vier minuten later kreeg Eindhoven een strafschop. Aanvoerder Mawouna Amevor faalde niet en tekende voor de 1-1.

Even leek alle hoop verdwenen bij Almere, tot het aanbreken van de 94e minuut. Aanvaller Anthony Limbombe kreeg het op zijn heupen en schoot raak na een fraaie actie. De slopende wedstrijd draaide uiteindelijk uit op een verlenging. Daarin verzekerde de thuisploeg zich in de 109e minuut van de overwinning. Rajiv van La Parra kopte mooi binnen en houdt daarmee de Eredivisie-droom van Almere in leven. Voor Eindhoven is het klaar. Zaterdag zal blijken aan wie Pastoor en zijn spelers gekoppeld worden in de halve finale: Willem ll of VVV-Venlo.