Berghuis deelt toekomstplannen: 'Denk niet dat ik nog naar het buitenland wil'

Berghuis deelt toekomstplannen: 'Denk niet dat ik nog naar het buitenland wil'

27-05-2023 08:53
222

Steven Berghuis is niet meer bezig met een stap naar een buitenlandse club die om de prijzen speelt. De aanvaller, die in Engeland voor Watford uitkwam, staat nog twee jaar onder contract bij Ajax

De 31-jarige Berghuis kreeg bij Inside Ajax op Ziggo Sport vragen van jeugdspelers. Iemand vroeg hem of hij nog overweegt ooit nog naar het buitenland te gaan. "Ik denk het niet", antwoordde Berghuis. "Ik moet zeggen dat ik dat soort doelstellingen iets te laat had. Ik kwam laat door, van Twente naar VVV en naar AZ. Toen maakte ik pas een beetje het verschil en was ik een jaar of 23. Toen had ik moeten bedenken: daar wil ik heen en daar ga ik alles aan doen. Toen koos ik voor Watford en gaat het hoe het gaat."

Berghuis keerde na zijn avontuur in de Premier League terug bij Feyenoord. Eerst op huurbasis, later definitief. "Feyenoord betekende geen stap terug qua club, want ik vind Feyenoord groter dan Watford. Maar de competitie is natuurlijk wel kleiner. Bij Feyenoord had ik de doelstelling: ik wil naar het buitenland, Champions League spelen en meedoen om de prijzen. Die club kwam niet, Ajax wel. Toen heb ik die stap gezet."

Anno 2023 is de behoefte om nog eens naar het buitenland te gaan een stuk kleiner bij Berghuis. "Ik heb kinderen en een gezin, ik woon in Amsterdam. Dan kijk je ook op een andere manier naar je laatste fase als speler. Ik wil nog lang door, hoor, maar je gaat er wel anders over nadenken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!