Kökcü blikt terug op geweldig seizoen: 'Leek sommige duels wel alsof ik vloog'

Kökcü blikt terug op geweldig seizoen: 'Leek sommige duels wel alsof ik vloog'

27-05-2023 09:16
41

Orkun Kökcü is blij dat hij na het kampioenschap met Feyenoord zijn mentale problemen met de wereld heeft gedeeld. Dat vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. De gesprekken met zijn mental coach hebben hem daarin ook erg geholpen.

"Er waren soms wedstrijden dat ik het gevoel had dat ik vloog", vertelt Kökcü zijn verhaal in de ochtendkrant. "Dan had ik nog die mentale problemen, wat ik lang heb geprobeerd stil te houden. Nadat we kampioen waren geworden, heb ik het verteld. Slaapgebrek, dat voor een soort trauma in mijn hoofd zorgde. De praatsessies met mental coach Daan Ruiter. En mijn geloof, ik vertelde het maar gewoon allemaal."

Wedden

Meer odds

Toch had Kökcü vorig jaar zomer een mooie stap willen maken. "Ik had toen wel door dat ik geen transfer zou kunnen maken. We haalden de finale van de Conference League, ik speelde al vier jaar bij Feyenoord, maar er kwam nog een jaar in Nederland bij. Daar baal je dan wel even van, maar je moet verder. Nou, dan maar kampioen worden met Feyenoord. Dat zat wel in mijn hoofd."

Kökcü heeft bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2025. De twintigvoudig international van Turkije speelde dit seizoen 45 duels voor de Rotterdammers.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!