Van Hanegem ziet goede Feyenoord-aankoop: 'Doet dingen die hij als enige kan'

Van Hanegem ziet goede Feyenoord-aankoop: 'Doet dingen die hij als enige kan'

27-05-2023 16:22
19

Willem van Hanegem zat niet in de rats door het mogelijke vertrek van Arne Slot naar Tottenham Hotspur. De Kromme is desondanks blij dat de succesvolle trainer bij Feyenoord blijft en is benieuwd naar het nieuwe seizoen.

"Opgelucht? Hij speelde zelf toch niet mee. Ik heb er niets mee", zegt Van Hanegem in de Willem & Wessel podcast over alle perikelen rond Slot. "Als hij weggaat, gaat hij weg. Ik ga niet thuiszitten van: als hij maar blijft. Misschien kunnen andere trainers ook wel met dit elftal kampioen worden. Dick Advocaat was ook heel lang ongeslagen, hij had alleen wat aanvallender moeten spelen."

Het Feyenoord-icoon is van mening dat er een sterke selectie staat in De Kuip. "Nu zijn er spelers die echt wel eens een goede versterking kunnen worden in de toekomst. Ik denk dat Paixão een hele goede speler gaat worden. Hij doet een aantal dingen die hij als enige kan, zoals de bal op Gimenez in de kampioenswedstrijd. Dat was echt briljant, zoveel gevoel. Hij kan ook goed koppen. Meestal ben je dat soort spelers na twee jaar kwijt."

Volgens Van Hanegem wordt het volgend seizoen nog een klus om iedereen tevreden te houden. "Er gaan goede spelers komen, die willen allemaal spelen, want er gaat Champions League komen en je bent bij de kampioen. Dat wordt mooi om naar te kijken."