Flekken speelt laatste duel voor Freiburg: 'Daar ziet het heel sterk naar uit'

Flekken speelt laatste duel voor Freiburg: 'Daar ziet het heel sterk naar uit'

27-05-2023 16:31 Laatste update: 16:43
7

Mark Flekken speelt zaterdag hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd bij SC Freiburg. De Nederlandse doelman gaat zo goed als zeker naar Brentford FC toe.

Alle partijen zijn er met elkaar uit en Flekken zal voor ongeveer dertien miljoen euro de overstap naar de Premier League maken. "Daar ziet het heel sterk naar uit", stelt Klemens Hartenbach, de technisch directeur van Freiburg, tegenover Sky. Flekken speelde vijf seizoenen bij de Bundesliga-club. De doelman doorliep de jeugdopleiding bij Roda JC en vertrok in 2009 naar het jeugdteam van Aachen. 

Het enige wat in de deal nog zou ontbreken, zijn de handtekeningen. Freiburg maakt zaterdag nog altijd kans op Champions League-voetbal. De club moet Union Berlin van de vierde plaats zien af te stoten. Laatstgenoemde kent een iets beter doelsaldo.

Flekken bewees zichzelf dit seizoen bij Freiburg en kwam op de radar van bondscoach Ronald Koeman te staan. De doelman maakte in maart van dit jaar zijn debuut bij Oranje en stond inmiddels vier interlands op doel.