Jong Sparta Rotterdam moet na drie jaar op zoek naar nieuwe trainer

Jong Sparta Rotterdam moet na drie jaar op zoek naar nieuwe trainer

27-05-2023 19:28 Laatste update: 19:32
11

Geert-Arend Roorda vertrekt bij Jong Sparta Rotterdam, melden de Rotterdammers op de clubsite. Aankomende zomer zal de trainer de club verlaten, waardoor de Spartanen op zoek moeten gaan naar een nieuwe coach voor het beloftenelftal.

De 35-jarige Roorda begon in 2018 bij Sparta, waar hij de jeugdelftallen van O19 en O18 onder zijn hoede had. In 2020 ging hij samen met Nourdin Boukhari aan de slag bij Jong Sparta. De laatste twee seizoenen stond de oefenmeester alleen aan het roer.

Roorda eindigde vorig jaar op de vijfde plek in de Tweede Divisie. Daarmee zette hij een record neer: het was de de hoogste plaats ooit behaald in de competitie. Afgelopen seizoen behaalde hij de tiende plaats met Jong Sparta. De hoofdmacht van Sparta is al zeker van de zesde plaats in de Eredivisie en mag zich opmaken voor play-offs voor Europees voetbal.

In het seizoen 2013/14 was Roorda actief als speler van het eerste elftal van Sparta. De Fries speelde zeven duels op Het Kasteel en stond tijdens zijn carrière onder contract bij onder meer NEC Nijmegen, sc Heerenveen en Excelsior.