Roma laat zich in slotfase overrompelen en ziet Champions League-kansen verkleinen

Roma laat zich in slotfase overrompelen en ziet Champions League-kansen verkleinen

27-05-2023 20:00 Laatste update: 20:15
27

AS Roma heeft zaterdag de laatste hoop op een top vier klassering in de Serie A verspeeld. De ploeg van José Mourinho kwam vroeg op voorsprong tegen Fiorentina, maar liet zich in de slotfase verrassen. 

I Giallorossi begonnen aan het duel met de kennis dat een overwinning moest worden geboekt om nog een kans te maken op Champions League-voetbal. Op voorhand was de achterstand op nummer vier AC Milan vier punten. Na ruim tien minuten spelen opende Stephan El Shaarawy. De ploeg van Mourinho ging rusten met de nipte voorsprong.

Wedden

Meer odds

Het leek er lange tijd op dat Roma een overwinning uit het vuur zou slepen, maar dat gebeurde deze keer niet. Luka Jovic trok de stand na 85 minuten recht en enkele minuten later kwam Fiorentina zelfs op voorsprong door Jonathan Ikoné. Aan die stand veranderde niets meer.

Door de nederlaag zegt Roma definitief afscheid van mogelijk Champions League-voetbal via de competitie. Met het winnen van de Europa League kan het ticket nog wel worden gepakt. Nummer vijf Atalanta kan wél nog worden ingehaald in de strijd om Europa League-voetbal, maar eerstgenoemde staat een punt voor én speelde een duel minder. Met de zesde plek staat Roma op het punt een Conference League-ticket te bemachtigen, maar hijgt Juventus met één punt achterstand in de nek van de Romeinen.