'Van den Boomen wees vier clubs af en ondergaat snel medische keuring bij Ajax'

'Van den Boomen wees vier clubs af en ondergaat snel medische keuring bij Ajax'

28-05-2023 08:33 Laatste update: 09:11
209

Branco van den Boomen zal volgende week zijn medische keuring ondergaan bij Ajax. Dat meldt Fabrizio Romano. De middenvelder, die ook interesse genoot van andere clubs, staat op het punt om Toulouse transfervrij in te ruilen voor Amsterdam. 

Zaterdag meldde Romano al dat Van den Boomen transfervrij de overstap naar Ajax gaat maken, nieuws dat ook Voetbal International bevestigde. De 27-jarige middenvelder, die een verleden heeft in Amsterdam, zou al een principeakkoord hebben bereikt. Een contract tot medio 2027 ligt voor hem klaar.

'Branco van den Boomen zal volgende week zijn medische keuring ondergaan as nieuwe speler van Ajax', vult Romano zondag aan. 'Hij verkoos Ajax boven vier of vijf andere aanbiedingen'. De Nederlander stond naar verluidt ook in de belangstelling van PSV en Feyenoord.

De uitgaande transfer van Edson Álvarez lijkt ook een kwestie van tijd. De Mexicaan gaat zeer waarschijnlijk een dezer dagen de overstap maken naar Borussia Dortmund, dat zaterdag op dramatische wijze naast het Duitse landskampioenschap greep.