Euforie bij Luton: 'Ik heb voetbal uitgespeeld, ik kan met pensioen gaan'

Euforie bij Luton: 'Ik heb voetbal uitgespeeld, ik kan met pensioen gaan'

28-05-2023 10:04 Laatste update: 10:11
39

Luton Town-speler Pelly-Ruddock Mpanzu is uitzinnig van vreugde na de promotie naar de Premier League. Het verhaal van de 29-jarige middenvelder is zeer bijzonder: negen jaar geleden speelde hij met de club nog in de Conference Premier.

Dat is het zogeheten non-league football in Engeland. Vanuit daar maakte Mpanzu van dicht bij mee hoe Luton opklom naar de Premier League. "Ik heb het gevoel dat ik het voetbal heb uitgespeeld", zegt de euforische middenvelder na de zege tegen Coventry City op Wembley tegen Sky Sports. "Ik kan nu met pensioen gaan. Het is een ongelooflijke tocht geweest, maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven en nu gaan we de Premier League in. Het zal de hele zomer feest zijn in Luton."

In november 2013 werd Mpanzu door West Ham United verhuurd aan Luton. Hij is nooit meer vertrokken. In gesprek met Daily Mail haalt hij herinneringen op. "Het trainingsveld was ook een veldje waar mensen hun hond uitlieten en er stonden verder enkel nog twee verplaatsbare dug-outs tegen elkaar. Ik zag het stadion en dacht: oh, dit is wel iets anders."

Uit de huidige selectie van Luton heeft enkel Mpanzu alles meegemaakt. "Spelers vragen mij nog wel eens hoe het was vroeger. Ik vertel hen dat het absurd was, een gekkenhuis."