Nieuwe Van Nistelrooij-onthulling: 'Hij dacht: ik ga de jongens op scherp zetten'

Nieuwe Van Nistelrooij-onthulling: 'Hij dacht: ik ga de jongens op scherp zetten'

28 mei - 10:25
131

Ruud van Nistelrooij was in eerste instantie blij dat een verhaal over 'klagende spelers' bij PSV in de media belandde. Stan Valckx komt zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN met nieuwe onthullingen.

Valckx, werkzaam bij VVV-Venlo, kent Van Nistelrooij uit een gezamenlijke periode bij PSV. "Ik heb begrepen dat Ruud aanvankelijk best happy was met dat stuk in De Telegraaf. Hij wilde dat gebruiken om de jongens op scherp te zetten", begint hij. "Dus Ruud was op weg naar de training en dacht: ik ga de jongens op scherp zetten."

Afgelopen dinsdagavond had Van Nistelrooij een gesprek met algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart. "Toen proefde hij vanuit de directie weinig vertrouwen. Er werd geroepen: het is code rood en heel veel dingen gaan niet goed. Toen heeft Ruud er nog een nacht over nagedacht en besloten te stoppen", aldus Valckx.

"Ruud had niet het gevoel dat spelers zich niet meer achter hem schaarden", vervolgt Valckx, die daarmee ontkracht dat er spelers twijfelden aan het functioneren van de trainer. "Tuurlijk, niet iedereen was het overal mee eens, maar het merendeel van de spelers steunde hem. Toen hij begreep dat de directie en de staf hem lieten vallen, was dat een grote teleurstelling voor hem."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s