Schmidt lyrisch: 'Benfica is het beste in het voetbal dat je kan overkomen'

Schmidt lyrisch: 'Benfica is het beste in het voetbal dat je kan overkomen'

28-05-2023 12:55
17

Benfica is volgens Roger Schmidt 'het mooiste' dat hem in het voetbal is overkomen. De voormalig trainer van PSV werd zaterdag kampioen van Portugal en hij kan zijn geluk dan ook niet op.

"Ik ben hier nu een jaar en ik realiseerde me meteen dat deze club ongelooflijk is, met zoveel fans en mensen die de club met zoveel passie steunen", aldus Schmidt op de clubsite na het binnenslepen van de 38ste landstitel. "Je maakt zoveel mensen gelukkig door succesvol te zijn met Benfica."

Schmidt arriveerde vorig jaar op het vliegveld en besefte toen pas hoe groot Benfica is. "Ik werd toen gevraagd waarom ik hier ben en ik zei dat als je van voetbal houdt, je van Benfica houdt. Ik had die zin niet vooraf bedacht, zo dacht ik er gewoon over. En een jaar later is alles bevestigd. Bij Benfica werken, is het beste dat je in het voetbal kan overkomen."

Volgens de oefenmeester heeft Benfica het kampioenschap verdiend. "Het was een lang gevecht dit seizoen, we zijn heel trots, blij en opgelucht. Het team verdient het om kampioen te zijn. We hebben het geflikt en we weten dat de fans heel blij zijn na vier jaar zonder titel. Ze hebben ons altijd gesteund, dit was zonder hen onmogelijk geweest. Dit is een geweldige dag voor Benfica."