Van Halst stelt Ajax-fans gerust: 'Er wordt aan achterkant keihard gewerkt'

Van Halst stelt Ajax-fans gerust: 'Er wordt aan achterkant keihard gewerkt'

28-05-2023 13:47
17

Jan van Halst laat zich niet van de wijs brengen door alle commotie die is ontstaan bij Ajax. De 54-jarige oud-prof werd vrijdag officieel benoemd tot voetbalcommissaris, maar er is veel te doen om de vergoedingen die hij en zijn mede-commissarissen gaan ontvangen.

Door de onrust die is ontstaan kondigde de voltallige bestuursraad al zijn vertrek aan. Voor Van Halst is het niet moeilijk om met alle commotie om te gaan. "Nee, die tijd is voorbij", zegt hij bij Ziggo Sport. "Dat komt ook omdat ik daar geen invloed op heb. Ik krijg het natuurlijk allemaal mee en ik lees me goed in over hoe de verhoudingen zijn, maar ik heb er geen invloed op... Op hoe de grootaandeelhouder daar een mening over heeft en over hoe dat dan gecommuniceerd wordt. Het roept emoties op, dat is logisch, want de betrokkenheid bij zo'n grote club is heel groot."

Zo liet erelid Arie van Os al weten dat hij het 'ronduit belachelijk' vindt dat de Raad van Commissarissen van Ajax voortaan een vergoeding ontvangt. "Iedereen heeft recht op zijn mening", reageert Van Halst kalm. Verder richt hij zich liever op de sportieve prestaties. "Je hebt het steeds over de bestuursraad en de RvC, maar dat interesseert de supporters niet zo heel veel. Het wordt een cruciaal weekend op het veld en daar kijkt iedereen naar uit. Wij ook, het is spannend."

Van Halst probeert de fans gerust te stellen richting het nieuwe seizoen. "De directie is er echt heel erg druk mee. Het lastige bij alle voetbalclubs is, zolang er geen nieuws naar buiten komt, denk je: Doen ze daar wel wat? Nou, dat kan ik je verzekeren. Dat is niet alleen bij Ajax zo, maar bij alle clubs: er wordt aan de achterkant keihard gewerkt. Dan denk je dat je wat nieuws hebt en dan valt het weer af... Maar goed, de competitie is nu bijna ten einde en er zal binnenkort wel nieuws naar buiten komen."