De Telegraaf: Ajax vreest staking en boekt al 35 hotelkamers voor 12.000 euro

De Telegraaf: Ajax vreest staking en boekt al 35 hotelkamers voor 12.000 euro

28 mei - 14:24
70

Ajax houdt er rekening mee dat de uitwedstrijd tegen FC Twente wordt gestaakt. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers voor de zekerheid al een hotel geboekt in het naburige Hengelo. De kosten: 12.000 euro.

Ajax sluit zondag het Eredivisie-seizoen af met een lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. In Enschede moet gewonnen worden om nummer twee PSV eventueel nog van de tweede plek - en het bijbehorende Champions League-ticket - af te houden. Bij Ajax gaat men er echter niet blind vanuit dat de negentig minuten worden gehaald.

Het risico om twee keer op en neer te moeten naar Enschede, vindt Ajax te groot. De clubleiding heeft daarom voor de nacht van zondag op maandag 35 kamers in het Van der Valk Hotel in Hengelo geboekt, aldus De Telegraaf. De kosten: 12.000 euro. 'De kamers zijn niet te annuleren. Voor het eten van vanavond moet de helft sowieso worden betaald', schrijft de ochtendkrant.

De regels van de KNVB zijn bekend: bij het definitief staken van een wedstrijd wegens het gooien van voorwerpen op het veld, wordt de wedstrijd een dag later om 12.00 uur uitgespeeld. Twee weken geleden werd FC Groningen - Ajax al na negen minuten definitief gestaakt.