FC Utrecht duidelijk: Als hij weggaat, is dat absoluut voor de hoofdprijs

FC Utrecht duidelijk: "Als hij weggaat, is dat absoluut voor de hoofdprijs"

28 mei - 14:45
20

Het wordt voor FC Utrecht een heidens karwei om Tasos Douvikas binnenboord te houden, beseft Jordy Zuidam. De technisch directeur heeft gemengde gevoelens bij een mogelijk vertrek van de Eredivisie-topscorer (23).

"Het is altijd dubbel: natuurlijk wil je de speler langer behouden, maar we weten ook dat we transfers nodig hebben. Dat hoort bij een gezonde bedrijfsvoering", vertelt Zuidam voor de camera van ESPN. "We moeten ieder jaar voor minimaal twaalf miljoen euro verkopen, net als volgend seizoen. Het positieve is dat we vanuit controle kunnen handelen."

FC Utrecht kampt namelijk niet met financiële problemen, aldus Zuidam. Hij hoopt dat Douvikas, die met achttien goals aan kop gaat, de topscorerstitel in de laatste speelronde kan veiligstellen. Het winnen van de Willy van der Kuijlen-trofee verhoogt de transferwaarde van de Griekse spits, weet Zuidam.

"We hopen dat hij dat blijft (topscorer, red.). Ook voor Utrecht zou dat historisch zijn, omdat het nog nooit gebeurd is", verklaart de technisch directeur van Utrecht. "De waarde van een speler is lastig in te schatten, maar we willen hem heel graag behouden. Als hij weggaat, is dat absoluut voor de hoofdprijs." Naar verluidt is ook de Eredivisie-top in de markt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s