Slot fluit Kraay terug: 'Journalisten die eigen waarheid hebben, zoals jij'

Slot fluit Kraay terug: 'Journalisten die eigen waarheid hebben, zoals jij'

28-05-2023 15:22
23

Arne Slot haalt - met een kwinkslag - zijn gelijk op de mensen die stellen dat Feyenoord tweede keus voor hem was. De trainer benadrukt dat hij zelf de stekker uit een mogelijke overstap naar Tottenham Hotspur heeft getrokken.

"We zijn kampioen geworden, daar ben ik heel blij mee. Maar ik ben ook heel blij dat ik heb bijgetekend", beaamt Slot in gesprek met Hans Kraay junior voor de camera van ESPN. Toch duurde het even voor Slot duidelijkheid verschafte en besloot niet naar Tottenham Hotspur te vertrekken. "Je hebt journalisten die gewoon luisteren naar de persconferentie en dan denken: het zit zo. En je hebt journalisten die denken: maar ik heb toch mijn eigen waarheid? Bij die laatste groep hoor jij", grapt Slot met Kraay.

De ESPN-verslaggever brengt in dat Slot wel degelijk met andere clubs heeft gesproken. "Maar je hebt ook gezegd dat Feyenoord daarmee tweede keus is. Er zijn mensen die mij dat ingefluisterd hebben", grijnst de coach. "Dat zou zo zijn als Feyenoord de onderhandelingen had gestopt en had gezegd: hij mag niet weg. Maar ik ben zélf degene geweest die heeft gezegd dat ik bij Feyenoord blijf. Dan verbaast het mij dat er nog steeds mensen zijn die zeggen dat dit mijn tweede keus is. Maar ja, zoals je beeld bevestigend voetbal kunt kijken, kun je ook beeldbevestigend verslag geven blijkbaar."

Slot beaamt dat de verslaggeving hem wel stoort. "Kritiek is nooit leuk, vooral als het ongefundeerd of onterecht is. Daarom maak ik er een grapje over tegen jou. Het ligt ver beneden de waarheid."