Van Hanegem haalt uit: 'Imbeciel, weet je niet hoe slecht je bent? 85 miljoen!'

Van Hanegem haalt uit: 'Imbeciel, weet je niet hoe slecht je bent? 85 miljoen!'

28-05-2023 15:24
46

Willem van Hanegem stoort zich regelmatig aan het gedrag van topvoetballers, laat hij weten in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. Deze week vielen Kai Havertz (Chelsea) én Antony (Manchester United) hem in het bijzonder op.

Havertz werd gewisseld tijdens de nederlaag van Chelsea bij Manchester United (4-1) en maakte veel misbaar, tot ergernis van De Kromme. "Die Duitser heeft 80 of 85 miljoen euro gekost. Na zijn wissel zie ik hem alles omver schoppen. denk ik: imbeciel, weet je niet hoe slecht je bent?", foetert Van Hanegem. "85 miljoen! Elke keer staat hij er weer in en wordt hij er weer uitgehaald. Dat is toch verschrikkelijk om te zien man."

Ook voor Antony heeft Van Hanegem geen goed woord over. "Die gozer van 100 miljoen man, die bij Ajax vandaan komt. Die lag erbij alsof hij zijn been kwijt is", zegt hij over de Braziliaan, die tegen Chelsea uitviel met een op het oog zware blessure. "100 miljoen! En dan lopen er nog een paar tussen die 110 miljoen hebben gekost. Dan denk ik: ben je wel helemaal goed bij je hoofd? Kun je niet iets anders doen met je geld?"