Feyenoord besluit seizoen met nederlaag tegen Vitesse en grijpt naast clubrecord

28-05-2023 16:28 Laatste update: 16:36
101

Feyenoord heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag tegen Vitesse. Voor de kersverse kampioen is het niet meer dan een voetnoot in een uiterst succesvol seizoen: 0-1.

Deze week kwam het verlossende woord dat Arne Slot ook volgend jaar trainer is van Feyenoord. Het seizoen van de Rotterdammers kan daarmee definitief niet meer stuk, maar tegen Vitesse lonkte nog wel een fraaie mijlpaal. Bij winst zou de club zijn puntenrecord verbeteren.

De spelers van Vitesse vormden voor de aftrap een erehaag voor de thuisploeg. Santiago Gimenez opende vervolgens bijna de score, maar Ryan Flamingo stortte zich overtuigend voor de bal. Na 28 minuten leek het alsnog raak te zijn voor de landskampioen. Marco van Ginkel werkte de bal in eigen doel. De VAR besloot na een minutenlange studie echter een streep door de goal te zetten vanwege hinderlijk buitenspel.

Vitesse kwam zodoende tot twee keer toe goed weg en kwam kort voor rust verrassend op voorsprong in De Kuip. Van Ginkel schoot in de korte hoek raak op aangeven van Million Manhoef. Weer was de VAR de Arnhemmers gunstig gezind, want scheidsrechter had de treffer in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel. Daar bleek geen sprake van te zijn.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker. Kjell Scherpen stak daar twintig minuten voor tijd nog een stokje voor door pogingen van Quinten Timber en Javairo Dilrosun knap te keren. Niet veel later had hij geen antwoord, toen Danilo raak kopte uit een vrije trap van Sebastian Szymanski. De VAR schoot hem echter te hulp en constateerde buitenspel.

Zodoende sluit de ploeg van coach Phillip Cocu het seizoen af met een kleine zege op Feyenoord. De Rotterdammers blijven steken op 82 punten en weten het eigen puntenrecord (83) niet te evenaren of verbeteren, maar niemand bij de club die daar echt om maalt.