'Feyenoord komt ter zake en opent gesprekken over zomertransfer Pepi'

'Feyenoord komt ter zake en opent gesprekken over zomertransfer Pepi'

28-05-2023 17:52 Laatste update: 18:18
90

Feyenoord maakt werk van Ricardo Pepi. De gesprekken met zijn club FC Augsburg over een zomertransfer zijn van start gegaan, meldt Fabrizio Romano.

Feyenoord ziet in Pepi een geschikte versterking voor volgend seizoen en heeft besloten door te pakken. Volgens Romano willen de Rotterdammers snel zaken doen, voordat een andere club toeslaat. Het is geen geheim dat PSV ook in de markt is, maar mogelijk heeft het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij impact op de Eindhovense belangstelling.

Eerder liet Pepi er geen misverstand over bestaan dat hij wil vertrekken bij Augsburg, waar hij zich genegeerd voelde. De Bundesliga-club betaalde twee jaar geleden nog zestien miljoen euro voor hem, maar lijkt inmiddels ook bereid om mee te werken aan een transfer. De Amerikaanse spits moet zo'n tien à elf miljoen euro kosten. Het eerste voorstel van Feyenoord zal vermoedelijk lager liggen.

Augsburg verhuurde Pepi dit seizoen aan FC Groningen. Daar was de spits een lichtpuntje in donkere dagen. Hj scoorde twaalf keer en gaf drie assists in 27 Eredivisie-duels.