Ajax en beboete Berghuis komen met officiële verklaring: 'Ik heb spijt'

Ajax en beboete Berghuis komen met officiële verklaring: 'Ik heb spijt'

28-05-2023 21:05 Laatste update: 21:10
605

Steven Berghuis en Ajax hebben in een officiële verklaring gereageerd op het veelbesproken incident na de uitwedstrijd tegen FC Twente (3-1). De Ajacied deelde een klap uit, nadat Brian Brobbey racistisch werd bejegend door een supporter, en heeft daar nu spijt van.

"Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen", verklaart Berghuis. "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen."

Berghuis snapt dat zijn reactie niets oplost. "Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax", aldus de Oranje-international, die een boete heeft gekregen van zijn werkgever.

Bij aankomst in Amsterdam heeft Berghuis meteen een gesprek gehad met trainer John Heitinga, algemeen directeur Edwin van der Sar en directeur voetbalzaken Sven Mislintat. 'Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt. Wij lossen het verder intern met hem op.'

Bij de spelersbus van Ajax liep het uit de hand: Brobbey werd uitgemaakt voor 'kankerzwarte', zo laat een getuige weten aan TC/Tubantia. Berghuis kwam op voor zijn 21-jarige ploeggenoot en haalde verhaal bij de omstander, die vervolgens een klap kreeg van de Ajacied.