Noppert zorgt voor prachtig moment: Ik gun hem met alle liefde z'n debuut

Noppert zorgt voor prachtig moment: "Ik gun hem met alle liefde z'n debuut"

28 mei - 23:52 Laatste update: 29 mei - 00:02
14

Andries Noppert zorgde zondag op de valreep voor één van de mooiste gebaren van het Eredivisie-seizoen. In de 88ste minuut van het gewonnen thuisduel met Go Ahead Eagles stond de doelman zijn plek af aan Jan Bekkema.

Bekkema (27) verlengde deze week zijn contract en werd zondagmiddag zijn officiële debuut voor Heerenveen gegund door Noppert. "Hij is een fantastische collega. Een Fries ook. Jan zit al heel lang bij de selectie. Ik gun hem met alle liefde zijn debuut", verklaart Noppert bij ESPN.

Voor Bekkema voelt zijn debuut, na zeven jaar bij de club, nog wat onwennig aan. "Ik ben daar heel blij mee en dat het je wordt gegund, dat is prachtig, fantastisch", aldus de doelman, die niet veel hoefde te doen. Twee keer schoot hij een bal weg. "En de nul gehouden", lacht hij tegenover Omrop Fryslân.

Noppert werd bij zijn rentree in het elftal van trainer Kees van Wonderen meteen uitgeroepen tot Speler van het Jaar. "Ik had graag meer willen spelen (zeventien duels, red.), maar ik heb een fantastisch WK meegemaakt, en daarvoor was het ook prima, dus het is mooi dat de mensen in mij geloven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s