Afellay getergd: Dit is de zoveelste fout die de Ajax-leiding heeft gemaakt

Afellay getergd: "Dit is de zoveelste fout die de Ajax-leiding heeft gemaakt"

29 mei - 06:20
57

Ibrahim Afellay heeft geen goed woord over voor Ajax. De Amsterdammers laten John Heitinga bungelen, vindt de getergde Studio Voetbal-analist.

"Dit is de zoveelste fout die de Ajax-leiding heeft gemaakt", zegt Afellay bij de NOS. Na het ontslag van Alfred Schreuder werd Heitinga in het diepe gegooid. Hij mocht uiteindelijk het seizoen afmaken, leidde Ajax naar de derde plaats en wordt al weken geconfronteerd met vragen over zijn toekomst.

Afellay ergert zich kapot aan de onduidelijkheid. "Ze hadden Heitinga nooit in deze situatie moeten brengen. Dit was gedoemd om te mislukken. Wat ze hadden moeten zeggen? Jij gaat puinruimen en vervolgens ga je terug naar Jong Ajax of word je assistent van een ervaren trainer. Zó dek je hem in."

Als Heitinga iedereen omver had geblazen, had Ajax hem volgens Afellay makkelijk in het zadel kunnen houden. "Weet je wat het is: de vis stinkt bij de kop. Het is wanbeleid, Ajax is een stuurloos schip. Er worden geen beslissingen genomen en ze laten hem zwemmen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s